top of page
OCT-scan topcon netvliesonderzoek

De OCT-Scan. 

Voor een nog beter beeld van uw ogen!

Sinds kort hebben wij een OCT-scan in ons bedrijf. Hiermee kan Aart als optometrist je ogen goed in beeld kan brengen. Pijnloos, snel en zeer nauwkeurig!

 

OCT-scan

OCT staat voor Optical Coherence Tomography. Het is een onderzoeksmethode waarbij door middel van infrarode lichtstralen en hun weerkaatsing het netvlies en/of de oogzenuw laagje voor laagje in beeld wordt gebracht. Vergelijk het maar met echografie, alleen dan met licht in plaats van geluid. Omdat elk weefsel in je oog het licht op een andere manier terugkaatst, kan met reflectie van het licht een foto worden gemaakt. Op deze foto kunnen we ontzettend veel details over je oog waarnemen.

Waarvoor dient een OCT-scan?

Doordat een OCT-scan je oog zo nauwkeurig weergeeft, is het makkelijker eventuele afwijkingen op te sporen die zouden kunnen wijzen op een oogaandoening zoals glaucoom of maculadegeneratie. Bestaande aandoeningen kunnen bovendien scherp in de gaten gehouden worden. Als onze optometrist het idee krijgt dat verdere behandeling noodzakelijk is, dan kunnen we je doorverwijzen naar een oogarts.

Voor wie is een OCT-scan nuttig?

Wanneer je binnen je familie bekend bent met oogaandoeningen als glaucoom, maculadegeneratie, diabetes e.d. is het raadzaam je ogen doormiddel van een OCT-scan goed in de gaten te houden. Zo kunnen we kleine veranderingen vroegtijdig waarnemen en daar direct op in spelen. Ook voor mensen waarbij het netvlies meer onder spanning staat is het goed om dit door middel van een OCT-scan in de gaten te houden. Dit geldt voor mensen met hogere negatieve sterktes of hoge cilinders in hun sterkte.

Voor een OCT-scan is het maken van een afspraak noodzakelijk.

De kosten voor een OCT-scan bedragen € 79,00

 

OCT-scan topcon netvliesonderzoek
bottom of page